Hipergamia este actul prin care o persoană se căsătorește cu un soț de castă sau statut social mai înalt decât ea însăși. Această practică precisă a fost și este încă extrem de populară în regiunile Indiei. Nu voi merge prea adânc acolo, dar ideea principală este că o femeie nu ar trebui să se căsătorească cu un bărbat dintr-o castă inferioară – de dragul unor descendenți sănătoși, a unei căsătorii trainice, a unui viitor mai bun în general. Și, desigur, din moment ce este India – karma mai bună și o bună sănătate spirituală. A fost practicată nu numai în India. Alte părți ale lumii includ China imperială, Grecia antică și Europa feudală. Și cred că putem adăuga lumea modernă și unele părți ale acesteia. Pur și simplu se numește diferit.

În natură, femelele își îndreaptă mereu atenția către masculii puternici deoarece materialul lor genetic va da naștere la pui sănătoși. Există o rațiune a naturii aici, dictată din instinctul de supraviețuire. Cu un specimen slab, femela riscă să piardă puii, iar liderul puternic din trib obișnuiește să ucidă pe masculul slab din teritoriul său. Drept sau nu, aceasta este legea firii.

Și dacă vorbim despre oameni, în general cel mai de dorit om nu este neapărat cel mai puternic din punct de vedere fizic, ci doar în ansamblu – puternic emoțional, psihologic, mental, financiar. Cineva care s-a realizat în majoritatea domeniilor vieții. De aceea, femeile ajung la această concluzie – că au nevoie de acest tip de bărbat perfect pentru a avea o viață fericită și o familie. Corect? Așa pare.

Schimb pe schimb

Există o altă lege a Naturii, sau Legea Universală, peste tot, în orice moment – Legea Compensării. Primești întotdeauna cât oferi. Cum este relevant și aplicabil în situația noastră de hipergamie și găsirea unui bărbat de succes? Să vedem.

O femeie își dorește un lider, un bărbat puternic masculin, un om de afaceri de succes, un bărbat fără obiceiuri proaste, cineva care își dorește o familie, poate chiar vegetarian și evoluat spiritual pe deasupra, (de ce nu?). Lista nu se sfârșește niciodată. Minunat!

Atunci întrebarea mea este următoarea: de ce ar avea un om ca acesta nevoie de tine? De ce ar trebui să te dorească un lider, un bărbat perfect masculin puternic, un om de afaceri de succes fără obiceiuri proaste, vegetarian și evoluat spiritual?

Aceasta este o întrebare simplă pe care nu numai eu, ci și tu ar trebui să o pui. Și într-adevăr, nu există niciun scop care să te pună la zid, devalorizând cine ești atunci când îți cer asta. Vreau doar să știu ce crezi despre tine și cât de puternică te simți ca femeie, care este valoarea și puterea ta? Pentru că relațiile sunt întotdeauna un schimb. Dacă un bărbat îți oferă toate bunurile din lume (pe care le dorești), atunci ce îi poți oferi în schimb? Din păcate, dacă răspunsul este „pe mine” și atât, atunci poate însemna că ai o idee falsă despre sinele personal, unde tot ce poți oferi este să pretinzi. Aceasta nu este relație, este consumarea unui alte ființe umane. Dintr-un anumit unghi se poate crede că te vinzi.

Dacă răspunsul tău este: „frumusețea mea, inteligența, corpul meu sexy, educația mea aleasă, experiența mea ca iubită”, îl putem diseca rapid și putem privi în profunzime.

Când oferi frumusețe, realitatea este că există multe alte femei frumoase. Va avea o mulțime de alegeri. Dacă oferi inteligență și educație aleasă, din păcate (sau din fericire) există, de asemenea, o mulțime de femei inteligente. El nu va avea probleme cu asta. Sexy? Ei bine, pentru a fi sinceră, există și multe femei care sunt bune la pat și, pentru unele, este o profesie. Deci, probabil că sunt foarte pricepute la asta. După cum putem vedea, toate lucrurile obișnuite pe care femeile sunt gata să le ofere nu sunt atât de unice. De asemenea, nu sunt lucruri care durează, cresc, sau se transformă profund. Deci, ce ai de oferit?

Unicitatea prin care o femeie se poate face remarcată

Ce zici de capacitatea ta de a asculta? Cu mare interes, cu toată ființa ta? Poți oferi asta? Poate îi poți oferi abilitatea ta uimitoare de a vedea calitățile bune din omul tău și de a le admira sincer? Iată câteva alte lucruri pe care ai putea să le iei în considerare.

Abilitatea ta de a inspira și motiva, fără efort și cu iubire. Abilitatea incredibilă de a păstra tăcerea când e nevoie și de a lăsa un bărbat să ia deciziile. Un alt lucru de oferit este natura ta relaxată, starea pozitivă și optimistă. De asemenea, îi poți oferi abilitățile superbe de a-ți menține căminul ca cel mai relaxant și confortabil spațiu, unde bărbatul se poate odihni pe deplin. Îi poți oferi minunata ta capacitate de a găsi plăcere în orice, astfel încât să nu te bucuri doar de tine, ci și să fii împlinită cu ceea ce faci.

De asemenea, îi poți oferi abilitățile remarcabile de a găti cele mai delicioase mâncăruri pe care toți cei care le încearcă gem din plăcere. Poți lua în considerare și abilitatea de a accepta bărbatul cu toate punctele forte și punctele sale slabe și de a fi recunoscătoare pentru fiecare lucru mic. Un alt lucru pe care îl poți oferi este abilitatea ta de a-l urma omul, cu încredere și recunoștință. Și ceva și mai avansat este abilitatea de a-l sluji păstrându-ți în continuare demnitatea și respectul de sine.

Pentru a fi cu un rege, trebuie să fii regină sau cel puțin o prințesă.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare și să le descoperi în interiorul tu și apoi să le oferi altcuiva. Pentru că dacă te vezi doar ca pe un corp, la suprafață, de ce altcineva ar vrea să meargă mai adânc pentru a ajunge la sufletul tău?

Ferește-te de talerele balanței energetice

Dacă într-un cuplu ajungi partea slabă a sa (ceea ce înseamnă că ai reușit să atragi acest om de calitate în timp ce știi că mai ai câteva părți din tine care necesită o oarecare șlefuire), atunci există riscul de a fi distrusă, în cele din urmă. Rezultatul cel mai probabil în această situație este că o astfel de femeie va simți subconștient că se află la un nivel diferit, iar calitățile ei de femeie puternică nu există. Deci, cel mai probabil va ajunge să manifeste următoarele:

frică

gelozie

sentiment că nu merită ce i se întâmplă

anxietate

griji

manipulare

nu se mai simte confortabil

suspiciune

frustrare

conștiința de sine

La un anumit nivel, cred că este spre bine. Pentru că este propriul ei psihic care îi sugerează că nu este o potrivire bună și fie ea: a) trebuie să găsească pe cineva la același nivel și să lucreze împreună, să crească ca un cuplu sau b) să rămână singură pentru moment și să se concentreze pe toate acele lucruri pe care le experimentează și să realizeze de ce și ce să facă în legătură cu ele. Cred că și asta este foarte corect.

Scenariul opus este atunci când o femeie găsește un bărbat mai slab. În cele din urmă, se vor despărți.

Concluzii:

Dacă ai nevoie de protecție și stabilitate financiară de la un bărbat, asigură-te că ești o femeie puternică din punct de vedere emoțional, iubitoare, amabilă, răbdătoare, care să poată face față unui astfel de bărbat. Pentru că succesul și bogăția sunt egale cu energia puternică. Oamenii au aceste lucruri nu din simplul noroc sau persistență, ci din cauza vasului lor de energie, care este atât de plin, se manifestă în toate aceste lucruri din viață. În esență, sexualitatea intensă, atracția și bogăția unui bărbat înseamnă pur și simplu că deține forță energetică vitală pe care o aplică în viață și care îi aduce rezultate logice naturale – sub formă de sănătate bună, bani, relații adevărate, capacitate de a împărtăși și de a fi productiv etc.

Ești pregătită pentru acest gen de bărbat? Ești suficient de sănătoasă? Ți-ai făcut  „lucrarea în feminitate”, care te face disponibilă ca femeie împlinită? Din păcate, multe femei nu sunt pregătite și își doresc un bărbat perfect. Cum crezi că va funcționa?

Dacă nu ai astfel de bărbați în viața ta, asta înseamnă pur și simplu că nu ești pregătită. Încă.

Fie ca toți să avem parte de dragostea vieții noastre pe care o merităm și o dorim în același timp.

Articol scris de Georgia Rucsăndescu:

#Creatoare de momente magice, #sustinatoare femei în căutarea identității, #artist, #fotograf

Georgia este fondatoarea platformei Magia Pântecului dedicată evoluției feminine: https://www.facebook.com/CreatoareDeMomenteMagice

Sursa articol: www.thesublimewoman.com

Foto credit: Pinterest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here