Pentru a beneficia de nutrienții din acest suc este foarte important ca el să fie făcut în casă din fructul și legumele proaspete și băut proaspăt, imediat, dintr-o cană de ceramică sau pahar de sticlă. Sucurile din magazine, chiar daca au eticheta cu „natural” își pierd din substanțele nutritive imediat după ce au fost preparate, pentru că nutrienții se oxidează, chiar și atunci când sunt păstrate în frigider și mai ales în sticlă de plastic.

Băutura miraculoasă descoperită de chinezei are proprietăți detoxifiante și antioxidante, contribuind totodată la prevenirea și inhibarea dezvoltării celulelor canceroase.

Miracle Drink (Băutura Miraculoasă), așa cum a fost denumită, este o băutură care se bucură de mult timp de apreciere în rândul fitoterapeuților chinezi. Este naturală 100%, extrem de sănătoasă și simplu de obținut. Seto, un bolnav de cancer pulmonar din China, afirmă că a reușit să se vindece de teribila boală consumând (la sugestia unui herbalist chinez) timp de 3 luni de zile miraculoasa băutură. După o perioadă de timp, și-a recuperat starea de sănătate.

Efectele combinate ale celor trei ingrediente sunt absolut miraculoase – nu numai că ne dau dau energia și necesarul de vitamine și minerale pe ziua în curs, însă au acțiune pe termen lung asupra sănătății noastre. Iată câteva dintre efectele sucului de sfecla roșie, morcov și măr:

  • Este eficient în păstrarea sănătății organelor, în special a celor responsabile cu detoxifierea, care sunt zilnic expuse la diverse tipuri de toxine – ficatul și rinichii
  • Menține sănătatea inimii și a sistemului circulator, datorită carotenilor din sfecla și morcovi, care reduc nivelul colesterolului, echilibrează tensiunea și protejează organismul de bolile coronariene.
  • Datorită efectelor detoxifiante, dar și a vitaminelor pe care le conține, sucul proaspăt de sfeclă, morcovi și mere ajută la curățarea acneii și a coșurilor, și întârzie apariția ridurilor. Atunci când nivelul toxinelor este prea mare pentru ficat, acesta antrenează și următorul mare organ cu rol în detoxifiere – pielea. De aceea apar coșuri, acnee, pete maronii în jurul ochilor, iar durerile dese de cap și oboseala sunt adeseori semnale că ficatul este sub presiunea toxinelor.
  • Menține sănătatea sistemului digestiv – protejează stomacul de ulcer, și reduce riscul constipației, datorită fibrelor din mere și sfecla roșie.
  • Sucul proaspăt de sfeclă, morcov și mar este un aliat pentru bolnavii de cancer, pentru că inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.
  • Poate ajuta la scăderea în greutate, pentru că este un suc foarte sațios datorită fibrelor pe care le conține, și oferă maxim de energie pentru o cantitate mică de calorii
  • Are efecte anti-inflamatorii

Ingrediente pentru suc (pentru 2 persoane) 

3 morcovi mari sau 4 morcovi mici
Sucul de morcovi este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale, cu proprietati detoxifiante si efecte benefice asupra sănătății ochilor și a pielii.

Morcovii proaspăt storși sunt o sursă prețioasă de beta-caroten și alfa-caroten, care ne protejează organismul de radicalii liberi, și previn îmbătrânirea celulelor. Acești carotenoizi sunt stocați în ficat și convertiți în vitamina A atunci când organismul are nevoie de aceasta (în bolile grave ale ficatului, cum ar fi ciroza). Sucul de morcovi este o sursa importantă de vitamina C, vitamina K și câteva vitamine din complexul B, dar și de potasiu, calciu și magneziu (în special în sucurile din morcovi crescuți în soluri organice, de calitate).

1 sfeclă roșie medie

Sfecla roșie este o sursă importantă de betanină, cu puternice proprietăți anti-inflamatorii anti-oxidante, și cu efect de stimulare a căilor de detoxifiere – colon și ficat. Sucul de sfeclă roșie este atât de puternic, încât se crede că poate ajuta la regenerarea celulelor ficatului în cazul cirozelor.

1 măr mare sau două mai micuțe, din piață

Sucul de mere este un detoxifiant general, datorită pectinei, un tip de fibră care ajută la eliminarea toxinelor din intestin, înainte ca acestea să fie filtrate de ficat. De asemenea, merele conțin nutrienți valoroși, precum Vitamina A, vitamine din complexul B-urilor, vitaminele C, E, K, acid folic, zinc, magneziu, fier și calciu.

Sucul de la o jumătate de lămâie sau o lime pentru a preveni oxidarea nutrientilor din legume si mere.

 Să fim sănătoși!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here