Sucul de morcovi este una dintre băuturile naturale miraculoase pentru sănătate, ajută la prevenirea și tratarea mai multor boli, îmbunătașește vederea, ajută pielea, părul și unghiile.

În culoarea lui strălucitoare se găsesc liocopen, luteină, zeaxantină, alfa-caroten, beta-caroten, adevărate surse de vitamine nu doar pentru ochii noștri, cât pentru întregul corp.

Unul dintre motivele pentru care carotenoizii sunt atât de importanți pentru sănătatea celulară este faptul că sunt liposolubili, ceea ce le permite să pătrundă atât în membrana plasmatică celulară, cât și în mitocondrie. Protejează aceste părți ale celulei de stresul oxidativ, de leziunile provocare de radicalii liberi și de substanțele proinflamatorii. De aici și rolul esențial în creșterea sistemului imunitar. Nivelul scăzut de betacaroten este asociat cu scăderea vederii și declinul funcției cognitive, precum și de un sistem imunitar scăzut.

Betacarotenul este un antioxidant liposolubil, vitamina C este un antioxidant hidrosolubil, iar împreună oferă o protecție față de oxidarea atât a porțiunilor lipidice, cât și a porțiunilor hidrice ale matricei celulare din organism.

Iată de ce, întotdeauna un fresh din morcov cu lămâie poate reprezenta un curcubeu de nutrienți, un suport hidric perfect la nivel celular, precum și o sursă de prospețime și sănătate! În pus, sucul de morcovi aduce un aport foarte bun de calciu în organism!

Beneficiile sucului de morcov pentru sănătate:

 1. Întărește imunitatea și previne bolile de inimă. Beta-carotenul din morcov este o sursă de vitamina A care ajută nu numai la îmbunătățirea vederii, ci și la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. În plus, această vitamină păstrează mucoasa organelor interne sănătoase, prevenind astfel infecțiile cu germeni patogeni.
 2. Reduce colesterolul. Acesta este un beneficiu uimitor al sucului de morcovi si se datorează potasiului. Este bun și pentru ficat deoarece reduce grăsimile din acest organ. Potasiul împreună cu manganul și magneziul stabilizează nivelul de glucoză din sânge, contribuind astfel la reducerea riscului de diabet zaharat.
 3. Ajută la coagularea sângelui. Vitamina K prezentă în sucul de morcovi ajută la coagularea sângelui.
 4. Vindecă rănile și păstrează sănătatea cavității orale. Sucul de morcovi conține vitamina C care accelerează procesul de vindecare a rănilor și păstrează gingiile sănătoase.
 5. Previne cancerul. De asemenea, acționează ca un agent anti-cancer. Datorită aportului crescut de carotenoizi, sucul de morcovi reduce incidența cancerelor de vezică urinară, prostată, de colon și de sân.
 6. Pastrează sănătatea oaselor. Vitamina K este indispensabilă pentru activarea proteinelor necesare la coagularea sângelui și la fixarea calciului în oase. Potasiul prezent în morcov, de asemenea, ajută la îmbunătățirea sănătații oaselor.
 7. Detoxifică ficatul.

Sucul proaspăt de morcovi este unul dintre cei mai buni detoxifianți ai ficatului, sângelui și tractului intestinal și echilibrează pH-ul la nivelul întregului organism. Se consumă 1-1,5 l pe zi. Această doză poate produce, uneori, o pigmentare portocalie a pielii; în ciuda părerii încetățenite, aceasta nu este cauzată de caroten, ci se datorează bilei toxice care este eliminată din ficat de doza mare de suc de morcovi.

Fluxul sangvin nu poate elimina bila suficient de repede prin rinichi și, de aceea, o elimină prin piele. Atunci când ficatul va fi curat, pielea nu se va mai colora în portocaliu. Sucul de morcovi previne acumularea de grăsime în ficat și ajută digestia, prevenind creșterea în greutate și obezitatea.

 1. Reduce cicatricile. Grație potasiului, sucul de morcovi previne uscarea pielii și reduce cicatricile. De asemenea, îmbunătățește tonusul pielii și o hidratează.
 2. Previne acneea. Morcovul ajută la prevenirea acneei prin detoxifierea organismului.
 1. Sursă de vitamine necesare pielii. Sucul de morcovi acționează ca un supliment vitaminic. Datorită numeroaselor substanțe nutritive, reduce multe dintre problemele pielii cum ar fi eczemele – cauzate de deficitul de vitamina A, dermatitele și erupțiile cutanate.
 2. Previne arsurile solare. Beta-carotenoizii ajută la reducerea arsurilor solare și, de asemenea, crește rezistența pielii la arsurile solare.
 3. Previne îmbătrânirea. Același beta-caroten, odată pătruns în corp este convertit în vitamina A, care reduce degenerarea celulelor și astfel încetinește procesul de îmbătrânire a organismului. Aceasta îmbunătățește în mare măsură cantitatea de colagen din piele și astfel ajută la menținerea elasticității și, prin urmare previne ridurile și lăsarea pielii.

Frunzele proaspete de morcovi sunt și ele comestibile și pot fi adăugate la suc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here