Actul de exprimare a dragostei pentru ceilalți începe prin exprimarea dragostei pentru noi înșine. Neglijăm adesea iubirea de sine, deși s-a tot zis și se repetă că dacă nu ne iubim pe noi înșine, nu putem să primim cu adevărat dragoste de la ceilalți și nici nu îi putem iubi cu adevărat.

Și-atunci Cum să ne iubim pe noi înșine cu adevărat? Cum să simțim asta până în măduva oaselor? Putem pretinde că ne iubim, însă acest lucru nu va transforma ceea ce simțim în dragostea reală. O modalitate simplă de a învăța să ne iubim este prin meditația direcționată către cultivarea dragostei de sine.

Când ai un moment doar pentru tine, găsește un loc pe care tu îl consideri liniștit, în care să te poți instala, închide ochii și concentrează-te asupra respirației. Lasă-ți mintea să se relaxeze concentrându-te asupra mișcărilor respirației.

Acum, concentrează-ți atenția asupra inimii, asupra mijlocului pieptului tău. Fă-ți loc într-acolo, către un spațiu cu pace, liniște și armonie.

Pe măsură ce contempli acolo, permite-i dragostei din inima ta sa devină conștientă. Ce simți? Ce imagine îți apare în fața ochilor? E o culoare asociată cu ea? Are un început și un sfârșit?

Odată ce simți cu adevărat această dragoste, permite-i să se extindă mai departe de inimă, în tot corpul, în mâini, picioare și cap, în tot sângele, în mușchi, în oase, în toate organele . Lasă aceasta dragoste să îți cuprindă întreg organismul.

Acum, conectează-te la celulele corpului tău și permite energiei iubirii să intre în fiecare dintre ele și să le umple. Permite-i să curețe orice opune rezistență în fața acestei iubiri. Permite-i acestei energii să îți îmbăieze fiecare parte a corpului și fiecare aspect al ființei și observă felul în care te simți.

Pe măsură ce practici acest tip de meditație în mod regulat, vei începe sa simți o reală dragoste de sine. Asta pentru că acest tip de iubire este deja în noi, adesea ascunsă sub straturi de sentimente dificile și de amintiri pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Această practică dezvăluie blând dragostea din interiorul nostru, astfel încât să o putem experimenta direct. De aici, suntem capabili sa emanăm aceasta dragoste și asupra lumii și tuturor ființelor pe care le întâlnim, reflectând propria dragoste de sine.

Inspirație articol: Organic India.

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here