Peste 50 de motive pentru a bea în fiecare zi suc din iarbă de grâu:

Clorofila este un pigment verde prezent în plante care ajută la facilitarea absorbției de lumină de la soare. Are capacitatea de a transforma această energie luminoasă într-o formă utilizabilă, care este utilizată pentru diferite procese. Cel mai bun exemplu este fotosinteza, în virtutea căreia plantele verzi pregătesc propria lor hrană. Plantele stochează soarele și îl pun la dispoziție pentru consum. De fapt, este motivul pentru culoarea sa verde și pigmentarea plantelor.

Un fapt interesant despre clorofilă este că structura sa moleculară este similară cu cea a hemoglobinei, care este o parte critică a sângelui uman. Singura excepție este atomul lor central care este fier pentru hemoglobină și magneziu pentru clorofilă.

Datorita acestei calități unice, clorofila lichidă are aceeași funcție în organism ca și hemoglobina. Este foarte benefica pentru organism și se găsește în toate frunzele verzi dar în special în iarba de grâu, din care se obține un suc cu numeroase beneficii pentru organism.

Iată mai jos o listă de motive pentru a bea suc de iarbă de grâu, mai ales dacă întâmpinați probleme de sănătate, dacă aveți nevoie de o detoxifiere a organismului după o perioadă de tratamente medicamentoase, pentru a elimina reziduurile chimice, sau pur și simplu vreți să dați un refresh organismului, pentru mai multă energie și vitalitate:

  • Sucul din iarbă de grâu conține până la 70% clorofilă, care este un important creator de sânge. Moleculele de clorofilă seamănă mult cu cele ale moleculei de hemină, pigmentul ce se combină cu proteina pentru a forma hemoglobina. Diferența majoră este ca molecula de clorofila conține magneziu ca atom central, iar molecula de hemină conține fier. Structura moleculară a acestor două substanțe este aproape identică în toate privințele.
  • Clorofila este molecula care absoarbe lumina soarelui și utilizează energia acesteia pentru a sintetiza carbohidrați din CO2 și apă. Acest proces este cunoscut ca fotosinteză, un traseu biochimic complex prin care energia solară este utilizată pentru a converti apa și bioxidul de carbon în glucoză și alți carbohidraîi, și este baza susținerii proceselor vitale ale tuturor plantelor. Întrucât animalele și majoritatea oamenilor își obțin sursa de hrană mâncând plante, se poate spune ca fotosinteza este și sursa vieții noastre.
  • Clorofila conține enzime și super- oxid dismutază, o proteină ce conține cupru, găsită în celulele roșii sanguine mature. Această enzimă descompune radicalii superoxid din corp într-o formă mai acceptabilă, ajutând prin acest lucru la încetinirea procesului de îmbătrânire.
  • Clorofila este primul produs al luminii, și de aceea conține mai multă energie luminoasă decât oricare element de hrană.
  • Sucul din iarbă de grâu conține clorofilă crudă (ca opusă celei pure) și poate fi luat oral și ca implant în colon, fără efecte secundare. În plus, savanții nu au găsit niciodată iarba de grâu ca fiind toxică în oricare cantitate, atunci când a fost dată animalelor sau oamenilor.
  • Știința a dovedit că, clorofila oprește creșterea și dezvoltarea bacteriilor neprietenoase.
  • Clorofila este antibacteriană și poate fi folosită ca vindecător natural și în interiorul, și în exteriorul corpului. Armata Statelor Unite a expus cobai la doze mortale de radiație. Cobaii hrăniți cu legume bogate în clorofilă, precum varza și broccoli, au avut rata mortalității pe jumătate din cea a cobailor hrăniți cu o dietă fără clorofilă.
  • Clorofila poate fi extrasă din multe plante, dar iarba de grâu este superioară, deoarece s-a descoperit că are peste 100 de elemente necesare omului. Dacă este crescută în sol organic, absoarbe 92 din cele 115 minerale cunoscute din sol.
  • Clorofila lichidă are capacitatea de a ajunge în țesuturi, unde poate efectiv să le purifice și reînnoiască.
  • Efectul blând alinator al unguentelor pe bază de clorofilă (iarba de grâu) este foarte binefăcător pentru tratamentul diferitelor boli de piele implicând straturile exterioare și de bază ale pielii, incluzând: mâncărimi și arsuri ale rectului; otrăvirea cu iedera; eczemele supurante și uscate și chiar în afecțiuni cauzate de mușcături sau infecții provenite de la insecte.
  • Doctorii R. Redpath și J. C. Davis au descoperit că minipachețele de clorofilă inserate în sinusuri au un efect de uscare, curățând congestia, și acordând alinare imediată. Răcelile cu congestii (nas înfundat) au fost curățate în 24 de ore.
  • Clorofila lichidă evacuează depozitele de droguri/medicamente din corp.
  • Clorofila neutralizează toxinele din corp.
  • Clorofila ajută la purificarea ficatului.
  • Clorofila îmbunătățește problemele zahărului din sânge.
  • În American Journal of Surgery/Jurnalul American de Chirurgie (1940), Benjamin Gruskin, M.D. recomandă clorofila pentru beneficiile ei antiseptice. Articolul sugerează următoarele utilizări clinice pentru clorofilă: alungarea mirosurilor neplăcute, neutralizarea infecțiilor streptococice, vindecarea rănilor, grăbirea vindecării după grefele de piele, vindecarea sinuzitelor cronice, rezolvarea inflamației și infecției cronice a urechii interne, reducerea venelor varicoasea și vindecare ulcerelor la gambe, eliminarea impetigo și a altor erupții scabioase, vindecarea usturimilor rectale, tratarea cu succes a inflamației colului uterin, eliminarea infecțiilor parazitare vaginale, reducerea febrei tifoide, și vindecarea în multe cazuri a pioreei (paradontoză) avansate.
  • Birscher, cercetător, a numit clorofila „puterea concentrată a Soarelui”. El a spus „clorofila sporește funcția inimii, afectează sistemul vascular, intestinele, uterul și plămânii”.
  • Iarba de grâu este bogată în oxigen, ca toate plantele verzi ce conțin clorofilă. Acesta este un lucru benefic, întrucât creierul și toate țesuturile corpului funcționează la un nivel optim într-un mediu puternic oxigenat.
  • Este un aliment nutritiv complet, care va susține creșterea și dezvoltarea animalelor de laborator, ca și a oamenilor. Iarba de grâu are ceea ce se numește factorul sucului din iarbă, care a fost dovedit că poate menține în viață animalele ierbivore pe termen practic, nedefinit.
  • Sucul din iarbă de grâu este un agent de detoxifiere superior când este comparat cu sucul de morcovi sau alte fructe și legume.
  • Amidonul din bobul de grâu este energie stocată care, atunci când este convertită în zaharuri mai simple, este o sursă rapidă de energie. Acesta este un lucru bun îndeosebi pentru atleți, deoarece este un suc și este asimilat în 20 de minute sau mai puțin, și se utilizează foarte puțin din energia corpului pentru a-i extrage nutrienții.
  • Deoarece  3o ml sunt egali din punct de vedere nutritiv cu 0,9 kg de produs, și astfel se blochează în mod natural apetitul in creier.
  • Iarba de grâu conține spectrul complet de vitamine și minerale, incluzând pe cele treisprezece esențiale, combinate cu zeci de oligominerale și enzime.
  • Sucul din iarbă de grâu este un vindecător eficient, deoarece conține toate mineralele cunoscute omului și vitaminele A, B-complex, C, E, și K. Este extrem de bogat în proteine, și conține 17 aminoacizi, cărămizile din care corpul construiește proteinele.
  • Fermierii din  SUA care au vaci și tauri sterili, le dau iarbă de grâu pentru a le reface fertilitatea. (Înaltul conținut de magneziu din clorofilă creează enzimele care refac hormonii aparatului reproducător).
  • Sucul din iarbă de grâu vindecă acneea și chiar ajută la înlăturarea cicatricilor după ce a fost consumat pentru șapte-opt luni. Dieta, desigur trebuie să fie și ea îmbunătățită în același timp.
  • Sucul din iarbă de grâu acționează în corp precum un detergent și poate fi utilizat ca deodorant.
  • O cantitate mică de suc din iarba de grâu în dietă ajută la prevenirea cariilor dentare.
  • Sucul din iarbă de grâu ținut în gură pentru 5 minute va ajuta la eliminarea durerilor de dinți. Extrage otrava din gingii.
  • Gargara cu suc din iarbă de grâu alină durerile de gât.
  • Bea sucul din iarbă de grâu pentru probleme ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.
  • Sucul din iarbă de grâu ajută la menținerea culorii naturale a părului și previne încărunțirea.
  • Pioreea bucală (paradontoză): puneți pulpa ierbii de grâu înmuiată în suc pe zona bolnavă a gurii sau mestecă iarba de grâu, scuipând afara pulpa.
  • Sucul din iarbă de grâu îmbunătățește digestia.
  • Sucul din iarbă de grâu este un excelent curățător al pielii, și poate fi absorbit prin piele pentru nutriție. Toarnă suc verde pe corp în cadă și înmoaie-te pentru 15-20 de minute. Clătește-te cu apă rece.
  • Inserțiile rectale cu iarbă de grâu (clisme) sunt excelente pentru vindecarea și detoxifierea pereților colonului. Inserțiile mai vindecă și purifică și organele interne. După ce clisma este evacuată, introdu 120 ml de suc din iarba de grâu. Reține pentru 20 de minute.
  • Sucul din iarbă de grâu îmbunătățește starea bolnavilor de artrită. Înmoaie un ciorap de bumbac cu 180 ml și aplică-l pe zona afectată, acoperă cu o pungă de plastic.
  • Pentru iritații minore ale ochiului aplică suc din iarba de grâu după strecurare și amestecare 50% cu apă curată și aplică o baie oculară pentru 15-30 de secunde.
  • Masează cu 180 ml de suc pe scalp și acoperă-ți capul cu o cască de baie pentru 15 minute cu scopul de a ajuta la eliminarea mătreții.
  • Sucul din iarbă de grâu poate fi utilizat pentru spălări în cazul multor complicații specifice femeilor.
  • Sucul din iarbă de grâu este excelent pentru constipație și menținerea deschisă a intestinelor, deoarece este bogat în magneziu.
  • Sucul din iarbă de grâu reduce presiunea înaltă a sângelui și mărește capilaritatea.
  • Sucul din iarbă de grâu poate înlătura metalele grele din corp.
  • Sucul din iarbă de grâu este excelent pentru tulburările sanguine de toate felurile.
  • Un alt beneficiu al ierbii de grâu este ca o poți crește într-o săptămână chiar în casă.
  • Iarba de grâu este fără gluten, deoarece este culeasă înainte de formarea boabelor.
  • Earp Thomas a spus „grâul este regele tuturor alimentelor cerealiere”. El a găsit ca 465 g de iarba de grâu într-un bidon de 4 litri de apă fluorurată transformă fluorul în inofensivul compus fluorură de calciu fosfat. Utilizată în apa de spălat, pielea de pe mâini și fața devine moale. În baie este foarte calmantă. Oprește sângerările, alină mâncărimile și ajută la vindecarea vânătăilor și coșurilor. Dr. Thomas a mai descoperit că fructele și legumele contaminate cu sprayuri erau pe deplin curățate și alimentul negativ transformat prin intermediul apei de spălat cu o mână de iarbă de grâu adăugată în ea.
  • Charles Schnabel echivala 30g de iarbă de grâu cu 1,5 kg de legume, din punctul de vedere al aportului nutritiv, iar Dr. Earp-Thomas, asociat al lui Ann Wilmore, spune că 7 kg de iarbă de grâu este echivalentul a 160 kg de morcov, salată, țelină etc., ca element detoxifiant.
  • Și în cele din urmă – prin consumarea sucului din iarbă de grâu, se poate simți o sporire a rezistenței și forței, o sănătate și spiritualitate reînnoite, și se poate experimenta un sentiment general de bunăstare.

Doctorii Brian și Anna Maria Clement conduc Hippocrates Health Institute/Institutul de Sănătate Hipocratic și sunt lideri în domeniul sănătății și vindecării naturale. Ei consideră ca aceste calități afișate mai sus ar putea convinge chiar și pe cititorul cel mai pornit împotriva ierbii să dea pe gât un pahar plin și verde.

Sucul se bea cel mai bine dimineața pe stomacul gol, simplu sau cu suc de lămâie.

În România cel mai bun producător de iarba de grâu pentru suc este firma EL Dor Plant, oameni care cresc aceste plăntuțe cu multă grijă și dragoste.

 

CURĂ CU SUC DE IARBĂ DE GRÂU

În primele zile se consumă o linguriță de suc, după care doza se mărește treptat, ajungându-se la 50-100 ml pe zi.

Cantitatea zilnică se consumă în două reprize (sau trei, dacă este mai mare de 50 ml), de preferat pe stomacul gol.

Cura cu suc de iarbă de grâu nu are o restricție de durată, ea putând fi urmată toată viața.

Iarba de grâu proaspăt stoarsă se află la maximum de eficacitate imediat după stoarcere și se va oxida rapid, astfel că cel mai bine este să folosiți sucul în maximum 15 minute după preparare.

Cu toate acestea, înainte de a fi stoarsă, iarba de grâu proaspătă poate fi păstrată până la 7 – 10 zile în frigider sau în recipiente etanșe.

Cum obținem sucul de iarbă de grâu?

Pentru obținerea a 50 ml de suc, sunt necesare două mâini de iarbă de grâu, de 14-16 cm lungime.

Sucul de iarbă de grâu se obține ușor cu ajutorul storcătoarelor de ierburi de pe piață, a căror gamă este destul de variată – de la cele manuale la cele electrice profesionale; prețul pornește de pe la 300 lei și poate ajunge și la peste 2000 lei. Este important să folosiți aparatul potrivit; cele prin centrifugare, de exemplu, nu sunt bune pentru producerea sucului de iarbă de grâu, în vreme ce cele cu masticare/presare – de preferat cu ax melcat sunt cele mai bune. În cel mai rău caz, se poate folosi mașina de tocat carne.

Dacă nu dispuneți de nici un fel de aparatură pentru obținerea sucului, puteți amesteca iarba de grâu până când simțiți că nu mai are sevă, după care obligatoriu o aruncați.

Important de reținut:

  • Iarba de grâu e greu de digerat, așa că de preferat este sucul. Nu consumați pulpa rezultată după stoarcere!
  • Efecte secundare.
    Sucul de iarbă de grâu are un gust pregnant și este puternic detoxifiant, astfel că la primele administrări pot apărea senzații de greață și alte efecte secundare neplăcute (amețeli, dureri de cap etc.), asociate cu procesul de detoxifiere. Pentru a diminua aceste efecte, puteți dilua sucul cu puțină apă și puteți bea puțin suc de lămâie (acesta se poate amesteca direct cu sucul de iarbă de grâu).
  • Nu uitați să vă consultați în prealabil cu medicul dvs. curant, înainte de a începe orice fel de cură!
  • Sucul de iarbă de grâu se va păstra ceva mai mult timp prin congelare, dar nu va fi nici pe departe atât de eficient din punct de vedere nutritiv, sucul congelat cuprinzând doar o mică parte din beneficiile vitale ale sucului proaspăt de grâu verde.
  • Iarba de grâu este prezentă pe piață și sub formă de pulbere. Pulberea de iarbă de grâu – obținută din iarbă de grâu uscată și pulverizată – e bună, dar nu este atât de eficientă ca sucul proaspăt. Gradul ei de eficiență se ridică la doar 20 % din eficiența sucului proaspăt de iarbă de grâu, consumat în 15 minute de la preparare.
  • Cultivarea grâului verde la domiciliu este dificilă, laborioasă și cronofagă. În plus, iarba de grâu poate putrezi, râncezi, se poate contamina etc. Mai mult, solul trebuie să fie de o calitate superioară, atent și profesionist supravegheată! Așadar, preferabil este să apelați la profesioniști care se ocupă cu cultivarea ierbii de grâu.

Valorile nutritive a 100ml de suc din iarbă de grâu:

Calorii: 21                                                                                             Proteine: 1,95g
Carbohidrați: 2g                                                                                   Magneziu: 24mg
Potasiu: 147mg                                                                                         Zinc: 0,33mg
Calciu: 24,2mg                                                                                        Sodiu: 10,3mg
Fier: 0,61mg                                                                                       Acid Folic: 29mcg
Vitamina A: 427UI                                                           Vitamina B1 (Tiamina): 0,08mg
Vitamina B2 (Riboflavina): 0,13mg                                    Vitamina B3 (Niacina): 0,11mg
Vitamina B5 (Acid Pantotenic): 0,02mg                                             Vitamina B6: <1mcg
Vitamina C (Acid Ascorbic): 3,65mg                                                    Vitamina E: 15,2UI
Biotina: 10mcg                                                                                    Clorofilă: 42,2mg

Referințe articol:

https://eldorplant.ro/blog/2018/10/14/sucul-din-iarba-de-grau-secretul-tineretii-vesnice/

https://microgreens.ro/cura-cu-suc-de-iarba-de-grau/

https://viataverdeviu.ro/50-de-motive-pentru-a-bea-in-fiecare-zi-suc-din-iarba-de-grau

https://www.realitatea.net/stiri/actual/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-cura-cu-suc-din-iarba-de-grau-cum-sa-l-faci-si-de-ce-sa-l-bei_5dcc9220406af85273d2f57a

Sursă foto: Pinterest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here