De ce există această carte:

Virusurile sunt inteligente, suferind mutații și devenind rezistente la medicamentele antivirale de sinteză. Crize globale, precum cele declanșate de SARS sau de febra dengue, coronavirus (recent),  s-au răspândit mai repede decât am putut crea medicamente care să le combată, iar în fiecare anotimp apar noi tulpini de gripă care pun la încercare eficacitatea vaccinurilor.

Întăriți-vă imunitatea și protejați-vă cu tratamente din plante cu spectru larg.

Stephen Harrod Buhner face profilul plantelor care s-au dovedit cele mai eficiente în lupta împotriva infecțiilor virale și furnizează instrucțiuni detaliate pentru prepararea și utilizarea formulelor pentru combaterea celor mai întâlnite tipuri de infecții și pentru întărirea imunității, în mod sigur și natural.

“Nu ne este de mare folos să ne lăsăm speriați de virusuri. Dar ne este de mare folos să le înțelegem.” – Frank Ryan, Virus X: Tracking the New Killer Plagues.

“Bolile virale, provocate de infecții virale patogene care au rate ridicate de morbiditate si de mortalitate , continuă să fie principala cauză a deceselor umane în întreaga lume….Mai mult, apariția rezistenței virale la medicamente, ca și gravele efecte adverse induse de medicamentele antivirale au cauzat probleme medicale serioase, în special când (medicamentele sunt) administrate combinate, pe perioade îndelungate de timo…Iar aceste medicamente sunt extrem de costisitoare, ceea ce limitează utilizarea lor în țările în curs de dezvoltare, unde bolile infecțioase sunt mai răspândite.” – Kaio Kitazo – Viral Infectious disease and Natural Products with Antiviral Activity.

“De-a lungul secolului XX, în mare măsura, bolile infecțioase în rândurile populațiilor umane din țările occidentale au fost în scădere, pe măsură ce am învățat să ne curățăm orașele, să ne asanăm sursele de apă, să îmbunătățim, și să folosim vaccinarea. Drept urmare, țările dezvoltate au început să se culce pe o ureche, întâmpinând, cu naivitate, cu brațele deschise, zorii falși ce vesteau o viața scutită aproape cu totul de boli infecțioase. Ce toate acestea, din anii 1980, lucrurile au început să pară mai puțin sigure, odată cu apariția a numeroase boli infecțioase cunoscute, considerate a fi sub control. Această tendință a continuat până în prezent și recent au fost identificați numeroși agenți patogeni infecțiosi, în mare masură virusuri.” This Kuilen – Emerging Viral Infections in a Rapidity Changing World.

Prefața autorului Stephen Harrod Buhner – ANTIVIRALE DIN PLANTE

“ De câteva decenii sunt interesat de rezistența la antibiotic, de inteligența bacteriilor și de utilizarea diferitelor abordări terapeutice, care sunt, în ultimă instanță, superioare preparatelor farmaceutice. Medicamentele pe bază de plante, spre deosebire de cele de sinteză, nu provoacă probleme de rezistență, sunt mult mai sigure și sunt sănătoase din punct de vedere ecologic – sunt biodegradabile și regenerabile, ceea ce nu este valabil în cazul celor mai multe produse farmaceutice.

Îndelungatul meu interes față de antibacterienele din plante a avut ca rezultat, după un interval semnificativ de timp,( și o primă examinare a subiectului), explorarea profundă a antibacterienelor din plante sistemice pentru infecțiile rezistente (Cartea: Antibacteriene din plante, Ed. Litera 2015). Și, pe durata acestei cercetări, au început să mi se dezvăluie numeroase aspect ale medicine naturiste care nu fuseseră studiate până atunci în Occident (cum ar fi importanța plantelor sinergice).

Această carte este, pentru mine, începutul unei explorări similare în lumea virusurilor, a bolilor virale emergente și rezistente și a unor forme de tratament mai responsabile din punct de vedere ecologic și deseori mai eficiente. În această carte, veți găsi informații cu privire la unele dintre cele mai bune plante medicinale antivirale sistemice, cu spectru larg, de pe glob. Ca și antibioticele din plante, sunt ușor de folosit, ușor de cultivat, și ușor de transformat în medicamente pentru dumneavoastră, ca și pentru familia și pacienții dumneavoastră. Și sunt foarte, foarte eficiente pentru multă vreme în urmă, la fel cum au făcut bacteriile, cum să împiedice virusurile să le ucidă. Plantele nu pot fugi, dar, cu siguranță, se pricep la chimie.

Conceptul de antibiotic din plante ca factor principal de intervenție a ajuns să fie un loc comun, în ultimele câteva decenii, în țările care nu aparțin grupului statelor occidentale industrializate. Sistemele medicale din Africa, Asia și America Centrală și de Sud se îndepărtează de medicamentele farmaceutice ca tratament principal al infecțiilor bacteriene din cauza problemelor de rezistență și, mai ales, deoarece corporațiile farmaceutice fac prea mulți bani de pe urma suferinței populației de pe aceste continente. Țările, mai putin cele occidentale, și-au dat seama că, pur și simplu, nu își mai pot permite să tolereze lăcomia corporatistă – și nu sunt dispuse să îi lase pe membrii mai săraci ai populației să moară din această pricină. Cercetători de pe tot globul au descoperit că antibacterienele din plante sunt deseori mai eficiente decât farmaceuticele. Astfel că încearcă să descopere care sunt cele mai puternice, ce forme de preparare sunt cele mai eficiente și cum pot fi cultivate în mod optim. Apoi călătoresc prin aceste regiuni (în special Africa), oferindu-le semințe sătenilor, învățându-i ce știu și lăsându-i să se ocupe singuri de vindecare. Nu există intermediari care să culeagă profiturile în cadrul acestui proces. Se conturează un nou model de îngrijire a sănătății – și e vremea să se întâmple astfel.

Speranța mea este că va fi inițiat în același tip de mișcare și în tratarea bolilor virale. Avem nevoie de o nouă paradigmă a vindecării. Avem nevoie de noi modalități de a ne gândi la virusuri, la apariția și la tratarea acestora, – la fel cum am avut nevoie și în cazul bacteriilor (chiar și în comunitățile medicale din Occident, felul în care am abordat infecțiile virale și virusurile a fost extrem de limitat). Putem face o mulțime de lucruri pentru a crea o paradigmă de vindecare mai eficientă în lume, una care să fie sustenabilă ecologic, fiind totodată mai prietenoasă cu omul….cu condiția să abandonăm modul îngust de gândire al cărui prizonieri suntem.

Sper ca materialul din această carte să vă stimuleze gândirea. Sper să începeți să contribuiți, dumneavoastră înșivă, la această paradigmă emergentă de vindecare, care se desprinde încet de gândirea depășită a trecutului. Avem o mare ocazie de a crea ceva nou, ceva care reflectă mult mai precis lumea din jurul nostru, ceva care răspunde cu adevărat nevoilor de vindecare ale oamenilor care vin la noi.

Cred că virusurile vor insista și va trebui sa o facem si noi. Și asta în curând. “

 

**** Prezentul articol este o preluare din cartea ANTIVIRALE DIN PLANTE – cu scopul de a o face cât mai cunoscută, fiindcă este o resursă foarte bună de avut în casă, pentru a ne educa despre plante dar și despre sistemul imunitar al organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here