Toxinele pe care le acumulăm în organism provin din 4 surse:

 • Din mediu, aer și apă: poluare și substanțe chimice
 • Din alimentație: pesticide, coloranți, conservanți și metale grele toxice
 • Intern: hormonii produși de corp din cauza stresului devin niste substanțe chimice eliberate de creier care sunt toxice pentru organism.
 • Agenții patogeni: paraziți, bacterii și virușii eliberează prin excretie substanțe extrem de toxice pentru organism.

Când organismul este intoxicat, din una sau toate cauzele de mai sus se resimte o stare de oboseală generală, tonus slăbit, răceli, inflamații, boli, ceață mentală, etc.

Postul ajută organismul să se detoxifice, fiind recomandat în orice boală, deoarece îi oferă organismului o perioadă necesară recuperării. Prin eliberarea organismului de sarcina digestiei, postul îi dă ocazia sistemului să scape mai repede de toxinele acumulate, facilitând însănătoșirea.

Postul poate fi folosit în mod regulat, nu doar atunci când ne îmbolnăvim, fiindcă va menține o sănătate bună și o viață lungă. Ce se întâmplă în timpul unui post:

 • Detoxifierea corpului este accelerată și nu se acumulează toxine suplimentare
 • Sistemul imunitar are mai puțin de muncit iar tractul digestivă este ferit de orice inflamație
 • Sângele se subțiază (mai puține grăsimi serice) și se oxigenează mai bine, iar celulele albe sunt transportate mai eficient.
 • Substanțele chimice depozitate în grăsimi sunt eliminate, la fel ca pesticidele și drogurile.
 • Cresc conștientizarea fizică și sensibilitatea la diete și mediu.

Datorită acestor efecte, postul poate ajuta la :

 • Vindecare mai rapidă
 • Curățarea colonului, ficatului și rinichilor;
 • Purifică sângele
 • Ajută la scăderea în greutate și la eliminarea retenției de apă
 • Elimină toxinele
 • Curată limba, respirația și ochii

3 zile de post elimină toxinele și purifică sângele.

5 zile de post încep un proces de însănătoșire a organismului și reface sistemul imunitar.

10 zile de post poate rezolva multe probleme încă nemanifestate și luptă împotriva altor boli, inclusiv boli degenerative care sunt atât de întâlnite astăzi din pricina poluării chimice.

Se recomandă postul cel puțin 3 zile pe lună și două reprize anual de câte 10 zile.

Postul se ține cu sucuri vii de fructe și legume, nu este indicat să fie ținut numai cu apă, fiindcă în acest fel organismul primește vitamine, minerale și enzime. În caz de boli cronice este bine să fie consultat și un medic și nu le este recomandat femeilor însărcinate.

Înainte de post se țin câteva zile de pregătire numai cu alimente de origine vegetală. În timpul postului se recomandă consum de apă distilată și ceaiuri din plante medicinale. Sucul de lămâie proaspăt stors este cel mai bun suc. Sunt excelente detoxifiante și sucurile proaspăt stoarse din măr, varză, țelină, morcovi și struguri, fiind considerate “sucuri verzi”. Sucurile de fructe nu se combină cu cele de legume niciodată, doar mărul cu morcov este permis.

Pentru a ajuta și mai mult ficatul, ceaiurile din lucernă, brusture, mușețel, păpădie, armurariu, măceșe și trifoi roșu sunt foarte eficiente.

Pao d’arco și echinaceea cresc imunitatea și detoxifiază. Pentru colon inflamat se poate bea ceai de ulm și antiparazitar este usturoiul consumat zilnic, natural sau capsule ca și tinctura de nuc negru.

Se recomandă odihnă suficientă și se pot adăuga și spirulină, aloe vera și supliment de Vitamina C.

Limba se curată în fiecare dimineață cu o linguriță, sau cu ulei de măsline care se ține și se plimbă în gură aprox. 30 de minute fiindcă există posibilitatea să se încarce de la toxinele care se eliberează.

Se recomandă și băi cu sare de mare și curățarea pielii fiindcă pielea este cel mai mare organ de detoxifiere, alături de ficat și rinichi.

 

Referinte articol: Vindecare prin nutritie Phillis A. Balsch

Sursă photo: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here