Prezentul articol este o transcriere parțială a documentarului ‘Adevărul despre Detox” – “The truth about Detox” – documentar care merită văzut datorită informațiilor extrem de interesante și valoroase oferite, interviurilor cu cercetători și terapeuți din medicina integrativă:

Așa cum peștii nu pot trăi într-o apă poluată nici noi nu putem trăi bine într-un corp care este toxic. Întrebarea care intervine aici este:

Câți medici îți vor spune că pentru a fi sănătos trebuie să îți detoxifici organismul? Toate universitățile medicale spun că bolile intervin din cauza agenților patogeni sau a geneticii. Și soluția este să numească fiecare boală în felul ei, din câteva zeci de mii de afecțiuni cunoscute și că acestea pot fi remediate prin chirurgie sau medicamentație, care vor ucide “paraziții răi”. Dar de unde știm că există un parazit pentru fiecare boală?

Dacă ai băut un pahar de lapte și nu l-ai băut crud, ai băut un lapte pasteurizat. Termenul de pasteurizare vine de la omul de știință Louis Pasteur, care a dezvoltat acest proces, ce implică încălzirea laptelui la temperaturi înalte pentru a ucide microbii și bacteriile din el și a previn astfel infecția.

Ideea pricipală este că microbii sunt răi și ei cauzează boala în corp și în baza acestei teorii, ucigând microbii, bacteriile și virușii prevenim boala, aceasta este fundația medicinei occidentale. Această teorie se numește “Teoria bolilor microbiene.” Există o istorie fascinantă în spatele acestei teorii și a celui care a propus-o Louis Pasteur. În secolul XIX, în Franța,  în timp ce Pasteur susținea teoria microbilor un alt om de știință francez, numit Antoine Bechamp susținea o altă teorie numită “Teoria bolii celulare” care este aproape total opusă teoriei microbilor a lui Pasteur.

Antoine Bechamp & Louis Pasteur

Bechamp susținea ca acești microbi de care Pasteur se temea atât de tare sunt niște microbi omniprezenți și că sunt oportuni în natură, că ei există peste tot, inclusiv în corpul nostru într-o relație de simbioză interdependentă. Bechamp a observat în cercetările sale că numai atunci când țesuturile gazdei devin compromise sau afectate, acești germeni se manifestă ca un simptom predominant și nu ca o cauză a unei boli. Bechamp a susținut să nu ucidem germenii ci să cultivăm sănătatea prin detoxifierea organismului, dieta nutrițională, igienă și stil de viață active, cu plimbări în aer liber și mișcare fizică.

Ideea principală este că dacă o persoană are un sistem imunitar bun, și țesuturi sănătoase, “un teren bun” cum îl numea el, germenii nu se vor manifesta într-o persoană și aceasta va avea o sănătate bună. Numai când sănătatea începe să intre în declin, din cauza neglijenței personale, un stil de viată necorespunzător, alegeri alimentare proaste, ei vor deveni victimele unei infecții. Bechamp vedea o infecție ca un rezultat al unei boli și nu cauza ei principală. El a observat că atunci când o persoană și-a corectat nutriția, igiena și detoxifierea, infecția a dispărut singură, fără să mai fie nevoie de măsuri de a o contraataca. Bechamp a observat că un mediu celular bolnav, sărac în oxigen și acid este creat de o nutriție toxică și slabă în nutrienți, emoții toxice și un stil de viață toxic.

Lupta între teoriile lui Pasteur și Bechamp a fost acerbă și în final teoria lui Pasteur a câștigat bătălia care a creat medicina actuală și profituri uriașe provenite din medicamente, totul pentru a câștiga “războiul “ cu germenii. Să fie clar, de fiecare dată când un război este declarat cineva are un profit. Dacă metoda lui Bechamp ar fi fost introdusă și prin aceasta boala ar fi fost eliminată, la fel ar fi fost și toată industria farmaceutică: eliminată. În final teoria lui Pasteur a fost acceptată de societate iar cea a lui Bechamp a fost uitată.

La aproximativ 200 de ani de la teoria lui Bechamp, încă practicăm medicina conform teoriei lui Pasteur ceea ce a condus la crearea vaccinurilor, antibioticelor și a tuturor medicamentelor. Teoria germenilor spune: vaccinează peștele pe când teoria lui Bechamp dă naștere unor protocoale de vindecare ce implică detoxifierea și o nutriție corespunzătoare. Teoria celulara spune: curăță acvariul.

Ironia este că la sfârșitul vieții sale Pasteur a renunțat la teoria sa și a admis că Bechamp a avut dreptate în tot acest timp. Teoria germenilor stă în opoziție cu omul care folosește natura ca să hrănească și să vindece, datând încă din medicina chineză antică care tratează întreg corpul și nu doar anumite simptome. Un lucru este cert: nimeni nu s-a îmbolnăvit vreodată din cauza unor deficiențe de medicamente farmaceutice.

Adevărul este că boala este creată de proasta funcționare celulară cauzata de toxicitate și de un deficient de nutrienți la nivel celular. De aceea detoxifierea este absolut necesară.

Bazându-ne pe teoria lui Bechamp a bolii celulare, înțelegând care dintre organe sunt implicate în detoxifiere și optimizând funcțiile lor este esențial, mai ales dacă aveți simptome de boli cronice. Avem pielea, ficatul, vezica biliară, colonul, rinichi și plămânii în mod special.

Toxinele intră în corp în două moduri principale: prin procese fiziologice ca mâncatul și respiratul și prin expunerea la chimicalele din mediu. În teorie corpul ar trebui să proceseze deșeurile toxice la care sunteți expus, însă mediul a fost inundat de un nivel copleșitor de chimicale cu care corpurile noastre se luptă din greu să țină pasul. Suntem constant expuși la chimicale în aerul pe care îl respirăm, mâncarea pe care o mâncăm, și produsele cosmetice și de curățenie pe care le folosim. Chiar dacă nu avem un control asupra chimicalelor la care suntem expuși putem să influențăm și să încurajăm modul natural al corpului de detoxifiere și ale proceselor sale de eliminare. Când facem asta ne simțim mult mai bine în fiecare zi. Prin îmbunătățirea stilului de viață și a dietei, putem îmbunătați funcțiile corpului și să îi creștem abilitatea de detoxifiere a chimicalelor la care suntem expuși. S-a întâmplat ca medicul Dvstră. să vă recomande să vă detoxifiați corpul? Puțin probabil. Dar de ce? Pentru că medicii nu sunt instruiți în studiile lor medicale să facă asta.

În cercetările lor, mulți terapeuți din medicina alternativă au descoperit că la baza tuturor bolilor cronice, inclusiv a cancerului se află o combinație de toxine și chimicale, dar de unde atâta acumulare de toxine? Din poluarea din mediu, din mâncarea procesată, prăjită, de la paraziții care trăiesc în corp și care secretă toxine, de la stresul cronic specific zilelor noastre. Toate se acumulează în sistem, dar avem și căile naturale de eliminare a lor prin urină, defecare, transpirație, prin piele, respirație, iar femeile au și ciclul menstrual. Acești cercetători au descoperit de asemenea că există blocaje în căile naturale ale corpului de a elimina toxinele și de ce se întâmplă asta? Dacă cineva ingerează 2 milioane de chimicale în corp, deși s-ar putea să vi se pară multe, dar un simplu pliculeț de aspartan poate conține 10000 de chimicale, dar asta este doar o mică parte din ce ingerăm într-o zi, în final totul poate conduce la o prăbușire a întregului sistem: sistemul endocrin se închide, sistemul digestiv se contractă, sistemul nervos este afectat.

Ceea ce trebuie făcut este să găsim cea mai ușoară metodă de a reactiva mecanismele naturale de vindecare ale corpului și de a deschide căile acestuia de eliminare a toxinelor și chimicalelor acumulate. Privind în urmă încă din anii 2700 în Egipt, există scrieri că se practica postul, observând natura știm că Pământul se curăță singur, animalele se curăță singure mâncând anumite ierburi, e în natura noastră să epurăm, chiar și în multe scrieri biblice apare postul.

Medicina ayurvedică funcționează prin practicarea unor principii împrumutate din natură, la fel și homeopatia, doar în medicina modernă al cărui părinte este Louis Pasteur este încurajată uciderea bacteriilor, microbilor, ca singura metodă de vindecare în puterea credinței că bacteriile creează boala și nu boala creează bacteriile așa cum este cu adevărat. De aceea procesul de detoxifiere este primul pas în tratarea oricărei afecțiuni, odată cu curățarea organismului începe procesul de vindecare, terenul trebuie pregătit pentru regenerare și reinstaurarea echilibrului natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here